Wedstrijden

Winter seizoen:

LCC (Limburgs cross criterium) 8 wedstrijden. Voor iedere categorie is er een aparte wedstrijd met aangepaste afstand. LCC’s zijn alleen veldlopen! De jongste atleten beginnen aan de veldloop circa 13u00 tot dat de oudste atleten aan de beurt komen rond 17u00.

De belangrijke wedstrijden zijn:

 • Genk;
 • Bree (in het park);
 • Dilsen (In park ter motten).

Voor praktische info kan je best naar de website van de van wedstrijd zelf gaan. Kijk na waar je kan inschrijven en doe dit zeker 45minuten voor de aanvang van de wedstrijd (je moet ook nog opwarmen natuurlijk). Na het inschrijven een kaartje invullen en achter de nummer vastmaken. Dit geef je af op het moment van de aankomst.

Na de wedstrijd is er voor iedereen een prijs. De eerste 3 krijgen een medaille. Daarna is er een grote tafel met veel uiteenlopende kleinere prijzen. De eerste atleet kiest als eerste totdat laatste is geweest.

Speciale wedstrijden in de winter: 

Indoor wedstrijden (kogel, 60m, hoogspringen, verspringen). deze gaan regelmatig door in de Golazo arena in Heusden.  Ook gaan er soms wedstrijden door in Gent. Hier hebben ze een 200m indoor piste en er worden afstanden van 200m, 400m en 800m gelopen. Zeker de moeite om eens aan mee te doen.

Zomer seizoen:

Zomer wedstrijden vinden plaats op de piste. Meestal gaan de wedstrijden door op een zondag maar het is ook mogelijk op woensdagavond, vrijdagavond en/of zaterdag.

Voor Praktisch info opnieuw best de website van de wedstrijd zelf raadplegen. Inschrijven doe je hier best 1 uur op voorhand. Het kaartje deze keer niet achter nummer maar wordt afgegeven en op de piste wordt:

 • je in de juiste baan gezet;
 • de volgorde bepaald van springen;
 • de volgorde van het werpen bepaald;
 • …. .

Kijk goed naar het uurrooster aangezien het hier door elkaar loopt en het is ook nog eens afhankelijk van de discipline(s) waaraan je wil deelnemen. Elke discipline heeft een ander tijdstip.

In zomer mag je zoveel wedstrijden doen als je wil (wel zorgen dat combineerbaar is), dus kan heel de middag vullen bv beginnend met kogel, dan 100m, daarna hoog.

Hoe weet je waar en wanneer er wedstrijden zijn?

  •  
 • Via de clubactiviteiten.
 • De trainer stuurt je een persoonlijke mail wanneer hij zeker is dat je mag en zal deelnemen. 

Moet je een wedstrijdnummer hebben?

NEE, je kunt op gewone wedstrijden ook een nummer kopen (+-10€ – 15€). Een officiële nummer is wel voordeliger wanneer je aan meerdere officiële wedstrijden wil meedoen.

Let op!! In zomer kan ook nummer gekocht worden maar niet op provinciale en nationale kampioenschappen.